top of page

Onze aanpak voor jou

StoryFlow-training

Intake: we leren jou kennen 

Jij als mensgericht leider. Is StoryFlow geschikt?


Aan bod komen je eigen werkervaring, je projecten, je successen, missers en je onzekerheden. Dit
koppelen we aan kernwaarden van de methode (veiligheid, betrokkenheid, uitdaging en besluitvaardigheid). Via een paar speelfilmfragmenten leggen we de methode aan je uit. Aan het einde van eerste bijeenkomst heb je inzicht in je eigen leiderschapsstijl en hoe StoryFlow je verder kan helpen. Je maakt hier de keuze of je door wil gaan of niet.

Training: je leert StoryFlow

Jij als inspirerende leider, StoryFlow theorie!

Als je een groep wil inspireren, leg ze dan een uitdaging voor en geen probleem. Maar wat is nu het verschil?Wanneer stel je welke vraag en hoe laat je je team zelf zoeken naar antwoorden? Via speelfilmfragmenten leggen we je de kenmerken en de structuur van een goed verhaal uit en koppelen we dit aan jouw projecten. Aan het einde van de tweede bijeenkomst heb je inzicht de diepere laag van de methode en begrijp je welke elementen van belang zijn om teamflow te doen laten ontstaan. Je hebt zicht op de route van een avontuurlijk project waarbij aandacht is voor plezier, experimenteren, leren en bijsturen.

Training: je leidt met StoryFlow 

Jij als ontwerpend leider. Hoe creëer je flow!

Met het boek en de artikelen erbij gaan we samen een ontwerp maken voor een eerste
projectbijeenkomst waarin teamflow centraal staat. Daarnaast is er aandacht voor karakter en conflict. Twee elementen in een goed verhaal die niet mogen ontbreken en die je in ieder groepsproces tegenkomt. Via speelfilmfragmenten laten we zien hoe logisch we dit vinden in een verhaal, maar hoe vaak we dit vergeten in een project. De loze woorden "een conflict is een kans" krijgen via StoryFlow handen en voeten. Leer het onbespreekbare bespreekbaar maken en gebruik de karakters en conflicten, maar blijf escalatie voor. Aan het einde van de derde bijeenkomst heb je een draaiboek voor een eerste projectbijeenkomst, weet je daarbij hoe je de groep kunt inspireren en aanjagen en weet je waar je op moet letten om de flow in de groep te houden. Wat zeg je wel? Wat zeg je niet? Wanneer grijp je in en hoe? Tot slot kijken we samen hoe je tot een accountable plan kan komen zodat anderen overtuigt zullen zijn van jouw werkwijze.

Wij laten jou niet alleen

Coaching op maat

Ervaring leert dat het prettig is om ons op de achtergrond mee te laten denken bij de stappen die je
zet. Dit organiseren we via een onderhoudscontract (om uurtje factuurtje te voorkomen). Een simpel
belletje om je op weg te helpen, als je een nieuw ontwerp hebt gemaakt voor een bijeenkomst of als
jij of de groep tegenwind ervaart. Wij geven je de energie om weer door te gaan!

"Saskia en Jeroen nemen geen projecten van je over maar, staan letterlijk en figuurlijk naast je. Ze treden op als sparringpartner zodat je al werkend de Story Flow-methode effectief leert toepassen. Ieder process is uniek en zij weten met hun methode en werkwijze telkens weer maatwerk te leveren." 

 

- Johan Kuipers, Adviseur Ruimte & Economie, BMC

Is de groep erg groot en heb je wat extra trainers nodig of vind je het gewoon prettig om niet alleen
te staan de eerste keer in je nieuwe rol als trainer/aanjager dan staan wij graag naast je om er een
topdag van te maken!

bottom of page