top of page

Bevlogen team, succesvol project!

Ontdek StoryFlow

Een bevlogen team voelt zich veilig, is betrokken, wordt uitgedaagd, is besluitvaardig, legt rekenschap af en overtreft verwachte resultaten.

Leer mensgericht aansturen en voldoen aan gevraagde verantwoording. 

In korte tijd geven wij je het vertrouwen, de tools en een route om een project zodanig te begeleiden dat mensen het beste uit zichzelf halen ten gunste van het project/organisatie.

Daarbij geven we je de handvatten om rekenschap af te leggen binnen de organisatie.

De Story Flow-methode gaat over het leren gebruiken van uitdagende elementen van een boeiend verhaal en niet zozeer over het vertellen van een verhaal.

De wetten van StoryFlow

Je bent vast wel eens verzonken geweest in een mooi boek of hebt tot diep in de nacht een spannende film afgekeken omdat je niet meer kon stoppen.

 

Dit komt omdat een meeslepend verhaal niet alleen de menselijke emotie raakt maar ook voldoet aan de wetten van een goed verhaal. Met andere woorden, de psychologie van een verhaal dat je doet aanhaken of afhaken.

 

Deze wetten zijn de basis van onze Story Flow-methode. Wij starten bijvoorbeeld met het hart en gaan dan pas verder werken met het hoofd. In de film gaat de held ook niet eerst onderzoek doen. Dit leidt voor een groep tot betere ideeën en geeft veel werkplezier. 

model-story-flow.png

Accountability 

In een goed verhaal zit ook een bepaalde logica. Die logica is uitermate geschikt voor het benodigde rekenschap (accountability) dat je moet afleggen binnen je organisatie.

Vertrouwen

Werken met de Story Flow-methode leidt tot een positief werkklimaat waar vertrouwen als vanzelfsprekend ontstaat.

Dat is misschien wel het ultieme resultaat van StoryFlow. Dat jij vertrouwen hebt in je team, je team in jou en jij in jezelf. Want…

...een leider met vertrouwen: 

  • Geeft ruimte

  • Haalt het beste uit mensen

  • Wil tegengas

...een teamlid met vertrouwen: 

  • Benut ruimte

  • Geeft het beste van zichzelf 

  • Geeft tegengas

“Als je vertrouwen hebt, hoef je niet de gehele trap te zien om de eerste stap te zetten”.

- Martin Luther King

Zeer geschikt bij complexe vraagstukken

StoryFlow is zeer geschikt bij complexe vraagstukken. In Harvard Business Review worden ze "wicked problems" genoemd.

 

Er wordt veel geld, tijd en energie verspild door directief management terwijl mensgericht management bij complexe vraagstukken aantoonbaar succesvoller is.

In ons artikel "Projectmanagement als gezamenlijk avontuur", gepubliceerd in Holand Management Review 2015, is een uitgebreide samenvatting van de methode te vinden met het bijbehorende werkmodel. 

bottom of page