top of page
  • Foto van schrijverJeroen Janssen

Als een kind zo blij op het werk

Iemand vroeg ons laatst: wat is nu eigenlijk jullie verhaal? Er zijn inmiddels meer verhalen te vertellen, maar er is toch echt een kerngegeven waar al onze verhalen op terug komen en dat heeft te maken met onze karakters zoals die zich ontwikkelen.


Net als de Saskia en Jeroen in de kinderboeken van Jaap ter Haar lijken we wel een tweeling als het gaat om onze visie: altijd de mens en betekenisdeling centraal. Ook hebben we het vermogen om kinderlijk naar de wereld te kijken. Vol verwondering, steeds ontdekkend en verzot op avontuur. We zitten vol energie, maar we hebben ook vijanden; onrechtvaardigheid kan ons lam slaan en controle en regels beperken onze speelruimte. Als Saskia en Jeroen van hun achtertuin een jungle maken moet je niet zeggen dat het geen jungle is maar een achtertuin. Dat is niet leuk!


Als een kind zo blij op het werk - StoryFlow
Als een kind zo blij op het werk

Leuk is ons toverwoord. Waarom is werk vaak niet leuk? Hoeveel mensen zien elke werkdag nog als een avontuur en de werkvloer als een speeltuin? Het werk is met geen mogelijkheid meer een jungle te noemen waar je van tak tot tak slingert en achter elke boom iets nieuws kunt ontdekken. Nee, werk is steeds vaker als de achtertuin waar alles op orde is, alles gesnoeid en opgebonden, niets mag. Anders gaat er iets kapot. Werkende mensen verpieteren in die tuin. Vergaderingen gaan nergens over, de tijd moet verstrijken en op de agenda staan alleen onderwerpen die de tuin onder nog strenger toezicht stellen.


Onze Story Flow-methode is ontwikkeld om samen van werk weer een avontuur te maken. Iedereen moet zich superheld kunnen voelen, het mag ook best iets spannender worden, er moet iets op het spel staan. Neem het kind in je eens mee naar het werk en vraag wat die anders zou doen? Het werk leuker maken begint met dit soort reflecties. We nemen jullie graag een dagje mee in verwondering. Samen op een prettige manier terugkijken en vooruitkijken. Op zoek naar jullie verhaal.


Wees niet bang, want via onze methode landen we altijd weer in de achtertuin. Net als Saskia en Jeroen in de boeken, want om zes uur roept mama altijd weer: Kom kinderen we gaan lekker eten. Maar die tuin zal nooit meer hetzelfde zijn…

2 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page