top of page
  • Foto van schrijverJeroen Janssen

Een merk moet kleur bekennen

Steeds vaker is een positionering niet alleen gebaseerd op een plek in de markt, maar op een plek in de wereld. Termen als betekeniseconomie, purpose marketing en thought leadership zijn hiermee verbonden. Deze ontwikkeling sluit aan bij een steeds grotere behoefte aan transparantie en authenticiteit bij consumenten.


Een merk moet kleur bekennen - StoryFlow
Een merk moet kleur bekennen

Op zich niets nieuws, in de jaren ’80 leerden we onze studenten dat de “moeder” achter het merk bepalend kan zijn voor een goed imago. Maar meer dan ooit stellen we de vraag ”waarom” doen we wat we doen? Het antwoord: “om geld te verdienen” zal steeds minder toereikend zijn. We moeten immers de komende decennia de wereld redden. Materialisme zal een stapje terug doen. Dat zien we al aan de opkomende deeleconomie. Jonge mensen en dure auto’s is bijvoorbeeld geen vanzelfsprekendheid meer.


Natuurlijk zijn er uiteindelijk nog weinig merken die echt kleur bekennen. De veilige route is een allemansvriend blijven. Meestal krijgen we een glimp van een karakter te zien. En dan vooral over dingen die populair zijn bij de common sense (milieu, diversiteit). Als je naar reclameblokken kijkt krijg je ook jeuk van de merken die authenticiteit “faken”.


Wij helpen teams, organisaties en merken op een veilige manier hun ware aard te ontdekken. Via het ophalen van verhalen van medewerkers gaan we op zoek naar drijfveren. Het is niet onlogisch dat binnen een team deels dezelfde drijfveren naar boven komen die terug te voeren zijn op de roots van een bedrijf of merk.


Samen tot dat inzicht komen versterkt niet alleen het teamgevoel, maar opent ook ruimte voor de vraag: Wat gaan wij daarmee doen om ons sterker te maken en beter te positioneren? En met wie trekken we op?

3 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page