top of page
  • Foto van schrijverJeroen Janssen

Hoe poetsen Kaag en Rutte hun tanden?

Vertrouwen komt te voet en gaat te paard. Om vertrouwen te herstellen is een lang traject nodig van elkaar (opnieuw) leren kennen, aftasten en uitproberen. Elkaar weer durven de maat te nemen duurt een tijdje. En beter leren kennen dan de “vorige keer”.Deze keer moet je niet het karakter aan de oppervlakte leren kennen zoals geslacht, IQ, afkomst, uiterlijk, opleiding, autovoorkeur, favoriete vakantieplek, hobby’s e.d. Enfin zoals we de meeste van onze collega’s kennen. Interessanter is het om op zoek te gaan naar elkaars “ware” karakter zoals scenaristen dat noemen.


Het ware karakter ligt dieper, daar vind je drijfveren, verlangens en conflictbronnen. Het ware karakter wordt zichtbaar door elkaar meer ingewikkelde keuzes voor te leggen. Is iemand in de voorgelegde situatie een held of een lafaard, liefdevol of liefdeloos, betrouwbaar of een leugenaar. Als je elkaar uitdagende verhalende vragen stelt, zal iemand zijn of haar ware karakter tonen. Je bent wat je kiest.


In onze verhalende trainingen starten we altijd met een relatief makkelijk vraag die toch heel veel prijsgeeft en altijd wordt gebruikt door scenarioschrijvers: Hoe poets jij je tanden? De antwoorden zijn vaak onthullender dan je denkt.27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentarios


bottom of page