top of page
  • Foto van schrijverSaskia Ramakers

Projectmanagement als gezamenlijk avontuur

Draagvlak, experiment en wendbaarheid


Klassiek lineair projectmanagement volstaat niet bij complexe vraagstukken. Het stap voor stap denken lijkt aanvankelijk logisch, maar maakt bijsturen moeilijk en brengt een project daarmee niet het gewenste resultaat. Het kan ook anders. In ons artikel “Projectmanagement als gezamenlijk avontuur” gepubliceerd in Holland Management Review geven we een uitgebreide samenvatting van de Story Flow-methode waarin draagvlak, experiment en wendbaarheid centraal staat.Klassiek lineair projectmanagement volstaat niet bij complexe vraagstukken. Het stap voor stap denken lijkt aanvankelijk logisch, maar maakt bijsturen moeilijk en brengt een project daarmee niet het gewenste resultaat. Het kan ook anders.
Projectmanagement als gezamenlijk avontuur, Holland Management Review

De huidige tijd vraagt van bedrijven en organisaties meer en sneller te anticiperen op hun omgeving. De informatie snelheid is hoog, het speelveld wordt steeds complexer. En daarmee is een andere aansturing van (project)teams noodzakelijk.


Goed projectmanagement is de basis voor menig management succes. Of het nu gaat om het ontwikkelen van een nieuwe visie, een transitieproces of implementatie van een meerjarenbeleidsplan. De Story Flow-methode is een geschikt alternatief voor bestaande vormen van projectmanagement: de leden van de projectgroep komen sámen tot resultaten en draagvlak door verhalend te werken en te denken.


32 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page