top of page
  • Foto van schrijverSaskia Ramakers

Spelende of werkende mens?

Heerlijk dat winterweer! Iedereen gaat naar buiten en sneeuwpret maakt dat we weer lachen om niets. Iedereen is vriendelijk naar elkaar en op het ijs en in de sneeuw maken we een praatje met iedereen. Verbinding door de sneeuw. Dit is precies wat we nu zo missen met het online werken. Even lachen bij de koffieautomaat en een flauw geintje op de gang. Daar zit de echte verbinding tussen collega’s. Online mis je de blik opzij die je sterkt in het geven van wel of geen mening.
We doen ons best om online goede gesprekken te voeren en er wordt met man en macht gewerkt om projecten door te laten gaan. Even een rondje “hoe gaat het?” kan al veel losmaken. “Het gaat helemaal niet goed met me”, gaf een deelnemer aan een sessie aan vorige week. Angst om grip te verliezen leidde bij haar leidinggevende tot een extreme controledwang. Zo’n manager realiseert zich niet dat iemand de hele dag controleren hetzelfde is als de de hele dag zeggen: “Ik vertrouw jou niet”. Collega’s om je heen maken dan het verschil. Ze helpen je relativeren of strijden. Net wat nodig is.


Als we straks weer af en toe terug mogen naar de werkplek laten we dan die tijd goed benutten, hoor ik steeds om me heen. Er wordt dan gepraat over meters maken en rendement. Ik denk dat we sneller en beter werken als we plezier hebben op het werk. Spelen op het werk net als in de sneeuw. Verbinden door elkaar echt te zien, te lachen en elkaar te steunen. Dan maken we meters omdat we het willen en niet omdat het moet van de baas!


37 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page