top of page
  • Foto van schrijverJeroen Janssen

De kracht van de groep

Als teamleider denk je voortdurend na over de kwaliteiten van je team. Over hoe het team haar doelen kan behalen, waar de beren op de weg zitten en hoe je kunt helpen het team nog beter te laten performen. Zeker nu we weer meer samen mogen werken is het een uitgelezen moment om je team weer flink in haar kracht te zetten.


Bron afbeelding: Hippopx

Laatste vertelde een klant ons na een StoryFlow training dat de groep echt ‘gereset’ was, opgefrist. De waaromvraag was eindelijk beantwoord en voor iedereen duidelijk. De mensen hadden er weer zin in. De gemeenschappelijke ambitie was in woord en beeld vastgelegd. En iedereen had onbevangen naar de eigen rol gekeken, niet alleen vanuit de functie, maar juist ook vanuit talent en drijfveren. “We pakken nu veel makkelijker het diepere laagje in de gesprekken” en “We voelen ons veilig genoeg om elkaar een beetje de maat te nemen ;)”.

Dat is natuurlijk een resultaat om trots op te zijn en toont de kracht van verhalend denken aan.


Hoe doen we dat? Als we met teamleiders en/of teams werken vergroten we de werkelijkheid, maken karikaturen en tijdsprongen naar de toekomst. Net als in een verhaal. We maken eens flink lol met het team, maar wel met een dieper laagje: wie zijn we nu echt, wat willen we en waarom willen we dat? En waar zitten onze (super)krachten en zwaktes? Welke acties gaan we ondernemen en hoe helpen we elkaar?


Via StoryFlow zet je de groep en jezelf op scherp en ontstaat een groepsdynamica die gericht is op groei en zelfsturing.

34 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page