top of page
  • Foto van schrijverSaskia Ramakers

Power Training Storytelling

Verhaalwetten van Hollywood


Informatie wordt vergeten. Een verhaal wordt onthouden en doorverteld. De vraag is hoe je jouw belangrijke informatie omzet in een verhaal. Niet als een PowerPoint of als een tekst maar alsof je een Netflix serie kijkt.


In een powertraining van slechts drie uur (met een kleine groep) leer je ‘verhaalwetten van Hollywood’ kennen en omzetten naar een verhaal. Onder begeleiding van ons en vooral scenarioschrijver Mieke Janssen (New York Film Academy) ga je letterlijk op avontuur en ontdek je al doende de bouwstenen voor een verhaal. Op het einde van de training vertel je een door jou ontwikkeld topverhaal.


Informatie wordt vergeten. Een verhaal wordt onthouden en doorverteld. De vraag is hoe je jouw belangrijke informatie omzet in een verhaal. Niet als een PowerPoint of als een tekst maar alsof je een Netflix serie kijkt.
Power Training Storytelling

Je krijgt een ‘flowchart’ mee van hoe je het verhaal hebt leren opbouwen zodat je het geleerde telkens weer kan toepassen op informatie die wilt overdragen op een verhalende en betekenisvolle manier.


De training is toepasbaar bij allerlei beroepen dus niet alleen voor communicatieprofessionals. Denk eens aan advocaten die succesvoller pleiten, docenten wiens lessen niet vergeten worden en artsen en patiënten die elkaar begrijpen.


“Characters don’t change, they get revealed.” – Robert McKee

Jullie verhaal in woord en beeld


Wat is jullie verhaal? Een goed verhaal is doorwortelbaar. Een verhaal is pas een goed verhaal als het echt is. Samen met je team werk je aan je eigen verhaal. Kruip in de huid van een scenarioschrijver onder begeleiding van o.a. Mieke Janssen (New York Film Academy).


Dit geeft een enorme boost aan de innerlijke trots van een organisatie en geeft de essentie van wie jullie zijn nog eens haarscherp weer. Samen werken aan een verhaal geeft energie en plezier. Om het dan ook nog samen vast te leggen op beeld is helemaal spannend. Mini-speelfilmpjes met zoveel mogelijk eigen acteurs. Een product dat je website en je team nog jaren kleur geeft. Wie wil dat nu niet?


  • Je krijgt een kijkje in de wereld van (film)verhalen

  • Wat is jullie karakter?

  • Wat willen jullie overwinnen?

  • Hoe gaan jullie winnen?

  • Wat en wie hebben jullie daarvoor nodig?

  • Gaat er misschien ook iets mis?

  • Alleen dan… wordt het spannend…

Kortom; Ben de scenarioschrijver van jullie eigen toekomstverhaal!5 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page