top of page
  • Foto van schrijverSaskia Ramakers

Zet mensen in een meedenkstand en de ideeën komen vanzelf

Een bijeenkomst met wijkbewoners lekker zijn gang laten gaan met een vrije inloop werkt prima. Even nadenken over een goed programma werkt nog veel beter! Want sta jij zelf meteen in een creatieve stand om tot ideeën te komen? Deze week kwamen diverse Tilburgse bewoners in wijkcentrum Spijkerbeemden bij elkaar om na te denken over het thema “Gezondheid in de wijk”. De bewoners druppelden langzaam binnen. Met een kop koffie in de hand werd er gezellig gebabbeld en soms onwennig rondgekeken. De mensen die elkaar kennen gaan bij elkaar staan. Dat was te verwachten. We startte met een pittige speeddate met gezondheidsdilemma’s en hup, iedereen in een positieve meedenkflow. Er werd druk gediscussieerd, flink gelachen en iedereen gemixt. De toon van het ‘verhaal’ van de dag was gezet.

 

Daarna kregen ze nog en paar ‘verhalende’ opdrachten en iedereen stond in de meedenkstand. En de ideeën bleven stromen. Bijna te veel ideeën. Bladzijden vol. Geweldig!

 

Als je wilt weten hoe je zo’n programma slim opbouwt denk dan eens aan StoryFlow. Ik help je graag op weg. Verhaalprincipes kunnen uitstekend ingezet worden om leiderschap te versterken of om heel concreet een programma te ontwerpen. Energiek, spannend en leuk. Je krijgt mensen gegarandeerd in beweging.

 

Veel dank aan @Marieke Bootsma Projectleider GGD Project Rookvrij leven @Seyyar Genc-Keles GGD, @Loet Verhoeven GGD @Lisette Schimmel deTwern @ Marjolein Versmissen deTwern, voor het mee faciliteren en enthousiastmeren van de wijkbewoners.

 

28 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page